Eveniment cultural la Biblioteca Națională a României

La Biblioteca Națională a României din București a avut loc, joi seara, lansarea cărții „Însemnări din pridvor. Lumini din Ziarul Lumina”, semnată de Daniela Șontică, redactor-șef al cotidianului „Ziarul Lumina” al Patriarhiei Române. Cartea a apărut la Editura TRINITAS a Patriarhiei Române, în colecția „Media Christiana”, Seria „Lumina”.

După cum informează Ziarul Lumina, evenimentul s-a bucurat de prezența unui public numeros, format din colegi de la Publicațiile „Lumina”, de la Centrul de presă BASILICA al Patriarhiei Române, colegi jurnaliști din presa laică românească, precum și prieteni și apropiați ai Danielei Șontică. Festivitatea de lansare a fost moderată de Dumitru Manolache, scriitor și jurnalist la „Ziarul Lumina”. Au vorbit părintele consilier patriarhal Nicolae Dascălu, directorul Publicațiilor „Lumina” și coordonatorul Centrului de presă BASILICA al Patriarhiei Române, părintele consilier patriarhal Constantin Stoica, coordonatorul Biroului de presă și relații publice al Patriarhiei Române, jurnalistul Remus Rădulescu de la Radio România Actualități și autoarea volumului, Daniela Șontică.

Lucrarea „Însemnări din pridvor” constituie o antologie de editoriale și alte texte publicate în cotidianul „Ziarul Lumina” și în săptămânalul „Lumina de Duminică”. „Editorialele nu sunt doar simple însemnări; unele sunt cugetări, altele sunt sentințe, dar ceea ce apreciez eu personal la un jurnalist care lucrează pentru un ziar al Bisericii și are și experiența jurnalismului laic este cumințenia cu care sesizează anumite probleme delicate din viața socială și bisericească uneori. Aș mai sublinia de asemenea sinceritatea expresiei și curajul mărturisirii care transpar din editorialele Danielei Șontică”, a spus părintele Nicolae Dascălu. „Marele câștig al editorialelor Danielei Șontică este acela că i-a făcut pe cei care le-au citit să înțeleagă legătura dintre credință și viață. Credința noastră nu este o teorie, nu este o ideologie, ci este strâns legată de viața noastră de zi cu zi; de aceea, noi vorbim de legătura indisolubilă care este între credință și viață, între credință și fapte, între credință și acțiune”, a spus părintele Constantin Stoica. „La Daniela Șontică am găsit o manieră delicată de a scrie, sensibilă, care cred că vine dintr-o grijă pentru cel despre și pentru care scrie. Până la urmă omul, cu toate ale lui, este personajul principal al acestei cărți în diferite ipostaze ale vieții”, a arătat Remus Rădulescu.

La sfârșit, autoarea cărții a mulțumit celor prezenți, precum și persoanelor care au ajutat la publicarea cărții, mărturisind că cea mai mare mulțumire pe care o poate avea este să știe că această carte este citită.

Comentarii Facebook


Știri recente