Eveniment cultural-artistic la Compartimentul Case Tip Familial – Sântana, județul Arad

În oraşul Sântana din Arad a avut loc luni, 18 aprilie 2016, o activitate cu caracter social-educativ și cultural-artistic destinată tuturor beneficiarilor din cadrul Compartimentul Case Tip Familial.Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, i-au fost dăruite Compartimentului 100 de exemplare din Cartea de colorat Săptămâna Patimilor, pentru uzul copiilor rezidențiali. Lucrarea a fost tipărită cu sprijinul Consiliului Județean Arad și al Centrului Cultural Județean Arad, a precizat Arhim. Teofan Mada, vicar eparhial.

Elevii claselor a IX-a A și a X-a A de la Liceul de arte „Sabin Drăgoi” din Arad, coordonați de profesorii Tecuca Călin și Teuca Corina, au prezentat în cadrul activităţilor din programul „Şcoala altfel” un moment cultural-artistic pentru copiii de la Compartimentul Sântana. Evenimentul artistic s-a desfășurat la Liceul Tehnologic din Sântana, fiind structurat astfel: cvartet (Șimonca Oprița Ștefan – vioară I ; Joldea Anamaria – vioară II ; Solcan Denis – violă ; Bunai Emanuela – violoncel), piesă canto (Costea Bianca și Duma Adrian), piesă canto (Costea Bianca, Horvath Roberto și Duma Adrian), duet chitară (Csermak Camelia și Cosma Laura), flaut (Bodârlău Bianca), muzică (Selagea Roberta și Duma Adrian).

Tineri cu talent şi har de la Liceul de Arte „Sabin Drăgoi” au prezentat prin programul lor acele valenţe spirituale şi artistice ce izvorăsc din repertoriul cultural universal și național.

Manifestarea cultural-artistică s-a bucurat de prezența doamnei Erika Stark (director general DGASPC Arad), a doamnei Rodica Crainic (Director general adjunct DGASPC), domnului Hârcăian Daniel (Șef centru) și a domnului Sorin Roșca (Inspector la DGASPC Arad).

Compartimentul case tip familial Sântana are misiunea de a furniza sau asigura accesul copiilor, pe o perioadă determinată, la găzduire, îngrijire, educaţie, pregătire în vederea reintegrării sau integrării familiale, socio-profesionale, precum și de a oferi servicii specifice pentru o bună dezvoltare psiho-fizică, respectând drepturile fundamentale ale copilului.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Săptămâna în imagini: 17 – 23 februarie

Fotografii cu momente din viața spirituală ortodoxă surprinse prin lentilele fotografilor profesioniști sau amatori în perioada 17 -23 februarie 2020. Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica Ai fotografii pentru Săptămâna în imagini? Dacă aveți fotografii care surprind…