Eveniment caritabil la Biserica „Naşterea Domnului“ din Cluj

Credincioşii care participă la slujbele religioase oficiate în Biserica „Naşterea Domnului“ din Cluj-Napoca au avut parte în duminica trecută de un eveniment caritabil, menit să ofere un sprijin financiar la construirea Aşezământului de copii de la Mănăstirea Floreşti, informează Ziarul Lumina. Elevi clujeni şi ai parohiei au pregătit un concert de colinde şi o expoziţie cu decoraţiuni pentru Crăciun.

Manifestările organizate de Parohia „Naşterea Domnului“ din Cluj-Napoca, păstorită de părintele Nicolae Buda, au adus bucurie tuturor credincioşilor prezenţi la Sfânta Liturghie. Concertul de colinde a fost susţinut cu emoţie şi veselie de corul elevilor de la Şcoala „Constantin Brâncuşi“ şi de la Liceul „Lucian Blaga“ din oraş, pregătiţi cu multă consecvenţă şi rigurozitate de profesorul de muzică de la aceste două şcoli, Ionela Măhăra. Copiii au participat la Sfânta Liturghie şi au adus în faţa Sfântului Altar colindul străbun prin glasurile lor sincere şi calde, din care răzbate curăţia şi gingăşia proprii acestei vârste. Ei au dovedit că sunt păstrătorii vechilor noastre tradiţii, dacă sunt îndrumaţi cu dragoste şi răbdare de profesori, părinţi şi Biserică. Colindătorii au primit în dar de la parohia clujeană dulciuri şi cărţi de rugăciuni.

De la copii pentru copii

Concertul de colinde a fost urmat de activitatea caritabilă, pregătită cu multă migală şi răbdare, după săptămâni de muncă, de copiii de la Cercul de pictură al bisericii. Împreună cu cele patru coordonatoare ale cercului, Georgete Plăcintar, Sorina Haranguş, Ionela Szabo şi Doina Mureşan, copiii au realizat decoraţiuni de Crăciun care au fost reunite într-o expoziţie cu vânzare, devenită tradiţională în această perioadă a lunii decembrie, dinaintea Crăciunului. Evenimentul, prin eleganţă, strălucire şi culoare, sporeşte frumuseţea acestei sărbători.

O parte din fondurile băneşti obţinute vor fi îndreptate spre definitivarea construirii Aşezământului de copiii de la Mănăstirea Floreşti, continuând această acţiune umanitară începută anul trecut. Expoziţia va fi deschisă până în 21 decembrie 2014. Toţi cei care au achiziţionat aceste podoabe au avut bucuria de a aşeza la temelia acestor case pentru copii un strop din munca lor, pentru a dărui celor care nu au un cămin posibilitatea de a avea nu numai o locuinţă, ci şi dragostea şi grija noastră pentru cele mai nevinovate făpturi ale acestei lumi.

În perioada următoare, parohia clujeană va găzdui alte activităţi cu elevii şi tinerii din oraş. Preoţi, cadre didactice, părinţi şi bunici vor participa la serbările de Crăciun ale elevilor din parohie, manifestări care se vor desfăşura în biserică. De asemenea, elevi ai claselor pregătitoare, alături de colegi mai mari vor aduce în biserică colindul străbun şi urările lor de sănătate şi de bine tuturor credincioşilor.

Un alt eveniment în desfăşurare este concursul de desen „Lumina sărbătorilor de iarnă“, cu tema „Bucuria de a dărui: cei mari fac daruri celor mici, cei mici aduc bucurii celor mari“, premierea având loc duminică, 21 decembrie.

Comentarii Facebook


Știri recente