Eveniment academic la Universitatea sibiană

La propunerea Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna” din Sibiu, senatul Universității „Lucian Blaga” i-a acordat astăzi, 19 iunie 2014, titlul de Doctor Honoris Causa părintelui Urs von Arx, de la Universitatea Vechi Catolică din Berna.

Evenimentul a avut în aula Facultății, în prezența studenților și a cadrelor didactice.

„Pentru o instituție ca a noastră un eveniment ca acesta este deosebit de important nu numai pentru faptul că exprimă gratitudinea și respectul față de cei care au contribuit la popularizarea și internaționalizarea facultății noastre, dar a contribuit și în ceea ce privește pregătirea profesorilor noștri care au beneficiat de ajutorul părintelui profesor sărbătorit astăzi”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Prof. Univ. Dr. Aurel Pavel, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu.

Titlul pune în valoare meritele deosebite și contribuția părintelui profesor la teologia de astăzi. Ceremonia s-a încheiat cu mesajele de felicitare venite din partea conducerii senatului Universității Lucian Blaga din Sibiu și a profesorilor Facultății de Teologie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…