Etapa mitropolitană a Olimpiadei de Religie în Arhiepiscopia Ortodoxă Română din cele două Americi

Arhiepiscopia Ortodoxă Română din cele două Americi anunță prima ediție a Olimpiadei de Religie, a cărei etapă pe centru metropolitan va avea loc în duminica a V a după Rusalii, 27 iunie, transmite Romanian Global News, citat de reintregirea.ro. Olimpiada de religie reprezintă un concurs de excelență care se adresează copiilor cu aptitudini, înclinații și interese deosebite pentru religie, din parohiile Arhiepiscopiei. Participarea la această olimpiadă este opțională și individuală. Copii, între 7-18 ani înscriși sau nu în programul Școlilor de Duminica parohiale, pot participa la olimpiadă la trei categorii de vârstă.

În acest an tema va fi ‘Poruncă sau îndemn? – Lăsați copii să vină la mine ….. (Mt. 19.14). Etapa pe centru metropolitan se va derula în Centrele Metropolitane și parohiile arondate după cum urmează: Boston (Worcester, Southbridge, Boston), New York (NYC, Rochester, Syracuse, Philadelphia, Reading, Norfolk), Atlanta (Atlanta, Orlando, Nashville), Austin (Austin, Houston, San Antonio), Chicago (Chicago, Fort Wayne, Lansing, S.Saint Paul), Detroit (Detroit, Troy, Windsor, Cleveland), Los Angeles (Los Angles, Sacramento, Las Vegas, Hayward, Torrance), Edmonton (Boian, Calgary, Edmonton), Vancouver (New Westminster, Victoria, Winnipeg, Saskatoon), Toronto (parohiile din Ontario mai putin Windsor), Montreal (parohiile din Quebec).

Ca material didactic se recomandă pe lângă textul Sfintei Scripturi, ‘Învățătura de credință Creștin Ortodoxă’. Tematica pentru olimpiada este următoarea:

Grupa între 7-10 ani: Trăirea învățăturii creștine

1. Legea Vechiului Testament – Decalogul.

2. Legea cea noua – Fericirile.

3. Rugăciunea Domneasca (comentariu), Simbolul de credința.

4. Faptele bune – roade ale virtuților.

5. Faptele rele – incalcari ale voii lui Dumnezeu

Grupa între 11-14 ani: Credința Creștină

1. Crezul – sinteza invataturii de credința

2. Invatatura despre Sfânta Treime in Crez

3. Sfintele Taine (numărul lor, instituire, savarsitor, efecte)

Grupa între 15-18 ani:

Se va evalua un eseu scris pe care tineri îl vor susține oral în fața comisiei pe una dintre temele:

1. ‘Poruncă sau îndemn? -Lăsați copii să vină la mine ….. (Mt. 19.14)-‘

2. Rolul tânărului creștin ortodox în apărarea vieții (combaterea violenței, a suicidului, a eutanasiei și a degradării demnității umane)

La etapa metropolitana, premiile I aduc participarea gratuită la tabăra de vară a Arhiepiscopiei de la Emlenton PA, între 21 august și 4 septembrie. Fiecare parohie și centru metropolitan va avea un regulament ce va cuprinde precizări cu privire la desfășurarea Olimpiadei.

Comentarii Facebook


Știri recente