Etapa mitropolitană a Concursului „Lăudați pe Domnul”

Se va desfășura marți, 12 octombrie, Concursul Național de Muzică Eclezială „Lăudați pe Domnul”, etapa mitropolitană, informează TRINITAS TV. Competiția corală va avea loc la Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir”, din București.

„Sectorul Învățământ și Activități cu tineretul din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor a primat înalta binecuvântare din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel să se ocupe cu desfășurarea și organizarea Concursului Național de Muzică Eclezială Corală ‘Lăudați pe Domnul’, etapa mitropolitană. Acest concurs va avea loc în ziua de marți, 12 octombrie, la orele 13:00, în Aula Magna a Universității Creștine ‘Dimitrie Cantemir’ din București. Aici, sunt așteptate un număr de cinci formații corale aparținând catedralelor chiriarhale din Arhiepiscopia Bucureștilor, Arhiepiscopia Tomisului, Arhiepiscopia Târgoviștei, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului și Arhiepiscopia Dunării de Jos”, a spus Pr. Insp. Adrian Niță de la Sectorul Învățământ și Activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

La concurs vor participa formații corale din cuprinsul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei.

„Proba de concurs constă în interpretarea a trei piese religioase. Una este impusă pentru toate formațiile corale și anume, ‘Axionul duminical’ de Gheorghe Cucu. A doua piesă este religioasă, iar a treia este de inspirație folclorică. Fiecare formație corală are la dispoziție cincisprezece minute să își prezinte piesele. Juriul este format din trei membri așa cum prevede conceptul concursului și sunt așteptați la București domnul Viorel Munteanu, rectorul Universității de Muzică ‘George Enescu’ din Iași, domnul profesor Iosif Fiț care este dirijor, compozitor, membru al Uniunii Compozitorilor din România și vine de la Alba Iulia și domnul profesor Vasile Negură care are o bogată experiență în jurizarea concursurilor naționale și internaționale”, a mai precizat Pr. Insp. Adrian Niță.

Deoarece 2010 este „Anul omagial al Crezului ortodox și al Autocefaliei românești”, concursul va avea și o secție de compoziție, unde participanții vor trebui să pună textul Simbolului de credință pe note muzicale.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…