Etapa județeană a Concursului Urmarea lui Hristos, la Cluj-Napoca

În municipiul Cluj-Napoca s-a desfășurat azi, 15 martie 2014, faza județeană a Concursului „Urmarea lui Hristos”, organizat de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj. Competiția, aflată în acest an la a patra ediție, este destinată elevilor din clasele a V-a și a VI-a, care studiază religia la școală, informează Ziarul Lumina.

Concursul a început la ora 10:00 la Școala Gimnazială „Horea”, cu o rugăciune de binecuvântare rostită de Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului. La final, Înaltpreasfinția Sa le-a înmânat elevilor cărți despre Spovedanie și Sfânta Liturghie.

Din cei 250 de elevi care au participat la etapa locală a concursului, ce a avut loc pe 15 februarie, au fost selectați 72 de elevi pentru etapa județeană a competiției. Participanții au avut la dispoziție două ore pentru rezolvarea subiectelor, iar la final lucrările vor fi corectate de o comisie de specialitate.

În cursul serii de azi, vor fi afișate rezultatele preliminarii, iar luni, 17 martie, se pot depune contestații, rezultatele finale urmând să fie făcute publice luni seara.

„Competiția are drept scop crearea unui cadru organizat, în care elevii să își poată exprima cunoștințele de religie dobândite pe parcursul anului școlar, să aibă posibilitatea de a-și argumenta propriile opinii și păreri în legătură cu valorile credinței noastre strămoșești și, nu în ultimul rând, să poată să își folosească imaginația prin elaborarea unui eseu pe o temă religioasă dată”, a precizat inspectorul de religie al județului Cluj, pr. Marian Sidon.

Elevii care au participat la etapa județeană a Concursului „Urmarea lui Hristos”, precum și cei care au participat la etapa județeană a olimpiadei de religie vor fi premiați de Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, în data de 6 aprilie, la finalul Sfintei Liturghii oficiate în Catedrala mitropolitană.

Comentarii Facebook


Știri recente