Etapa finală a concursului județean Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș

Joi, 12 iunie, la Centrul eparhial din Timișoara, în prezența Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei s-a desfășurat faza finală a concursului județean de creație religioasă intitulat „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș”, ajuns la ediția a III-a, informează mitropolia-banatului.ro

Tema concursului din acest an a fost „Cultură și credință-Spovedania” și stă în strânsă legătură cu proclamarea anului 2014, de către Sfântul Sinod, ca Anul omagial Euharistic și Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni. Evenimentul a întrunit 50 de elevi de la mai multe școli și licee din județul Timiș, finaliștii etapelor zonale la cele cinci secțiuni, memorare și recitare de poezie religioasă; interpretare de pricesne; scriere și prezentare de eseu religios; realizare de desen religios. Aceștia au fost însoțiți de profesorii și părinții lor, precum și de preoții de la parohie. Juriul a fost alcătuit din preoți, profesori de religie și reprezentanți ai Centrului eparhial din Timișoara, care au ținut cont în evaluare de originalitatea și creativitatea participanților.

Organizatorii concursului au fost: Arhiepiscopia Timișoarei – prin proiectul „Creație și înnoire prin Tradiție”, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Comloșu Mare și Școala Gimnazială din Comloșu Mare. . Ediția din acest an a fost cofinanțată de Consiliul Județean Timiș și Primăria Municipiului Timișoara.

Direct implicați în desfășurarea evenimentului au fost preoții și profesorii de Religie din cuprinsul eparhiei, inițiatorul concursului fiind pr.Cristian Tomescu de la parohia Comloșu Mare, din protopopiatul Sânnicolau Mare.

Căștigătorii etapei finale a concursului sunt:

Secțiunea Poezie cls. II-IV: Premiul I- Madeea Bugaru, cls. a III-a, Șc. Gimnazială Cărpiniș

Secțiunea Desen cls. II-IV: Premiul I- Bianca Rodica Beșileu, cls- a IV-a , Șc.Gimnazială Beregsău Mare

Secțiunea Desen cls. V-VIII: Premiul I- Ioana Vasile, cls. a V-a, Șc. Gimnazială Nr. 16 Timișoara

Secțiunea Priceasnă cls. V-VIII. Premiul I- Darius Dragoș, cls. a VI-a, Șc. Gimnazială Nr. 7 ” Sfânta Maria” Timișoara

Secțiunea eseu V-VIII: Premiul I- Loredana Rain, cls. a VIII-a, Parohia Temerești

Premiul I: Adelin Chiș, cls. a VII-a, Parohia Iecea Mică

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…