Estimări exagerate din trecut sunt tendențios folosite în prezent

Biroul de presă al Patriarhiei Române ne informează:

În legătură cu știrea intituală Marea Colectă Națională: Sunteți de acord să dați bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului?, apărută pe site-ul de știri Realitatea.net, facem următoarele precizări:

În conferința de presă organizată de Patriarhia Română în ziua de 18 februarie 2011, singura informație referitoare la costurile viitoarei Catedrale patriarhale, faza la roșu, de aproximativ 110 milioane euro cu TVA inclus, a fost adusă la cunoștința opiniei publice de către Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal. Suma respectivă este precizată în devizul întocmit de societatea de proiectare a viitoarei Catedrale patriarhale.

Informațiile din finalul materialului de presă de pe site-ul Realitatea.net referitoare la costurile de aproximativ 400 milioane euro ale Catedralei Mântuirii Neamului, sunt foarte exagerate în acest moment deoarece acestea reprezentau părerea unor specialiști în domeniu cu trei ani în urmă, când proiectul încă nu era început, iar costurile materialelor de construcție erau aproape duble față de prețurile actuale.

De aceea, la conferința de presă din 18 februarie 2011, niciunul dintre reprezentanții Patriarhiei Române nu s-a referit la costurile legate de finisajele, pictura, mobilierul și alte dotări ale Catedralei Mântuirii Neamului. De fapt, acestea nu pot fi estimate în prezent, ci doar peste 4 – 5 ani când vor fi realizate efectiv.

Așadar, este necesar ca publicul să cunoască realitatea prezentă, nu una expirată!

Comentarii Facebook


Știri recente