Este nevoie de sânge. Urmează exemplul preoților gălățeni!

Pe fondul unei nevoi acute de sânge în spitale, Biserica implică tot mai des preoți și credincioși în acțiuni de donare pentru a veni în sprijinul actului medical.

45 de voluntari, preoți și credincioși din Protopopiatul Tecuci, județul Galați, au donat sânge joi la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos care este implicată din 2014 în Campania „Donează sânge, salvează o viață” a Patriarhiei Române.

Protoiereul de Tecuci alături de preoți și credincioși la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi. ©Arhiepiscopia Dunării de Jos

De la începutul acestei campanii umanitare, la îndemnul Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, foarte mulţi slujitori ai sfintelor altare împreună cu numeroşi credincioşi din eparhie au donat sânge, mulţi dintre ei devenind donatori permanenţi, precizează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Preoți și credincioși donează sânge. ©Arhiepiscopia Dunării de Jos

În România, sub 2% din populație donează sânge, față de media europeană de 10%. Din 2013 și până în prezent, campania „Donează sânge, salvează o viață!” a Patriarhiei Române a strâns peste 19.000 de litri de sânge de la peste 35.000 de voluntari. Patriarhia este astfel instituția cu cea mai mare contribuție adusă la creșterea numărului donatorilor.

Patriarhia Română îndeamnă la donarea de sânge şi plasmă convalescentă Covid-19

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente