Este mult mai gravă sărăcia spirituală decât cea materială, spune PS Antonie de Orhei

PS Antonie de Orhei la parohia Sfintii Apostoli Petru si Pavel din Negresti Straseni 9 aprilie 2017 (16)

Este mult mai gravă sărăcia spirituală decât cea materială, le-a spus Preasfinţitul Părinte Antonie de Orhei credincioşilor din satul Negreşti, raionul Străşeni. Ierarhul a transmis tuturor, în omilia de Florii, că reuşim orice ne-am propune dacă avem credinţă în Dumnezeu.

Dumnezeu nu ne lasă, dacă ne punem nădejde în El, dacă noi credem în ajutorul Lui, a evidenţiat Preasfinţia Sa.

În Duminica Floriilor, Ierarhul a sfinţit lăcaşul de cult apoi a oficiat Sfânta Liturghie în biserica ocrotită de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Negreşti, informează Biroul de Presă al Mitropoliei Basarabiei.

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la praznicul Floriilor şi la activitatea misionar-pastorală a părintelui paroh Petru Mâţu. Vorbind despre activitatea acestuia, PS Antonie a menţionat faptul că  locaş din Negreşti a fost înălţat şi amenajat într-un timp foarte scurt, cu toate că părintele Petru s-a confruntat cu diferite greutăţi.

Este îmbucurător să vezi cum în aceste timpuri grele, din punct de vedere economic, se înalţă o biserică. Nu este uşor, ştim cu toţii acest lucru. Îi mulţumim părintelui paroh Petru Mâţu şi tuturor celor care au jertfit din puţinul lor pentru a înălţa acest sfânt locaş. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toţi.

La slujbă a fost prezent şi primarul localităţii, dna Zinaida Panainte, care a vorbit despre însemnătatea unei biserici şi a apreciat osteneala părintelui Petru de a înălţa o biserică la Negreşti.

PS Antonie i-a dăruit părintelui paroh un set de cărţi pentru biblioteca parohială, iar fiecare creştin a primit iconiţe cu chipul Sfântului Ierarh Luca al Crimeii.

 

Comentarii Facebook


Știri recente