Eroii români din Primul Război Mondial comemoraţi la Catedrala Patriarhală

Credincioşii prezenţi duminică, 28 august 2016, la Catedrala Patriarhală s-au rugat împreună cu Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, pentru eroii români care au căzut pe câmpurile de luptă din Primul Război Mondial pentru libertatea şi demnitatea naţională.


S-au împlinit, în data de 27 august 2016, 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial. Atunci, la 27 august 1916, în prezenţa regelui Ferdinand I şi a principelui Carol al II-lea, moştenitorul tronului, s-a hotărât în cadrul Consiliului de Coroană, desfăşurat la Palatul Cotroceni din Bucureşti, intrarea României în război de partea Antantei.

Cu acest prilej, după Sfânta Liturghie, la Catedrala Patriarhală, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a oficiat o slujbă de pomenire a eroilor români jertfiţi pe câmpurile de luptă în Primul Război Mondial.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a îndemnat la cinstirea memoriei acestora care şi-au dat viaţa pentru libertatea naţională.

***

Primul Război Mondial a izbucnit în vara anului 1914. Confruntarea militară la care au participat 33 de state de pe cinci continente, pe parcursul a 52 de luni, a fost fără precedent în istoria omenirii, ca amploare, arie de desfășurare și durată.

Comentarii Facebook


Știri recente