Eroii, prin dragostea lor pentru patrie, au devenit ei înşişi patria noastră – Episcopul Ignatie

„Eroii, prin dragostea lor pentru patrie, au devenit ei înşişi patria noastră”, a spus miercuri Episcopul Ignatie la inaugurarea Monumentului Eroilor Neamului din Bârlad.

Episcopul Huşilor a oficiat o slujbă de pomenire, după care le-a explicat celor prezenţi că eroii români s-au identificat total cu patria, informează Episcopia Huşilor.

„Când vorbim despre eroi, în general, scoatem în evidenţă faptul că ei şi-au dat viaţa pentru patrie. Când iubeşti ceva, sau pe cineva, foarte mult, te identifici cu acel ceva, sau cu acea persoană”.

„Conţinutul vieţii celuilalt devine conţinutul vieţii tale. Eroii au făcut tocmai acest lucru. Ei s-au umplut de frumuseţile patriei, de virtuţile pe care le are acest neam. Ei înşişi, prin jertfa lor, au devenit Patria”, a subliniat ierarhul.

Părintele Episcop a vorbit şi despre responsabilitatea de a-i învăţa pe tineri iubirea faţă de eroi şi patrie.

„Dacă noi tânjim să-i contaminăm pe cei tineri de dragoste faţă de patrie, faţă de eroi, atunci este salvat viitorul acestui neam”.

Monumentul Eroilor Neamului din Bârlad a fost realizat de sculptorul Constantin Crengăniș și este amplasat în zona Cerbul de Aur.

Foto credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente