Eroii neamului pomeniți la Caraiman, în Munții Bucegi

Eroii neamului au fost pomeniți astăzi, 13 septembrie 2014, în Munții Bucegi, în apropierea crucii de pe vârful Caraiman. Pe platoul unde se va construi o biserică în cinstea lor au fost oficiate o slujbă de parastas și Acatistul Sfintei Cruci. Sfintele slujbele au fost săvârșite de Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. Au participat stareții și starețele mănăstirilor din Arhiepiscopia Bucureștilor, primarul orașului Bușteni, Emanoil Savin, directorul Parcului Natural Bucegi, Horia Iuncu, precum și un grup de tineri din București și județul Prahova.

„Anul acesta cinstim pe toți eroii care acum 100 de ani în contextul Primului Război Mondial au pus mai presus de viețile lor idealul sacru al unității poporului român. Cu atât mai mult sporește în semnificații întâlnirea de astăzi, întrucât suntem chiar în ajunul sărbătorii Sfintei Cruci. Crucea străjuiește la căpătâiul jertfelor iar această cruce imensă este un mesaj al tuturor românilor de recunoștință față de Dumnezeu. După 100 de ani arătăm că eroii nu mor niciodată, ci eroii sunt părinții care apără neamul, iar prin Biserică Dumnezeu binecuvintează poporul și neamul nostru românesc”, a spus Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, potrivit Radio TRINITAS.

Despre demersul construirii unei biserici în cinstea eroilor sub Crucea de pe Vârful Caraiman, directorul Parcului Natural Bucegi a spus că aceasta va contribui și la protejarea mediului înconjurător.

„Pentru noi este o garanție că cei ce vor veni aici, prin învățăturile pe care le vor primi cu ocazia diferitelor slujbe sau activități pe care le veți desfășura aici să protejeze și patrimoniul natural. Când vorbim de patrimoniu natural vorbim tot de creația lui Dumnezeu, vorbim de o bogăție care este a noastră a tuturor și care trebuie să fie protejată și noi considerăm că și prin prezența acestui lăcaș de cult asigurăm protecția patrimoniului natural prin ridicarea gradului de conștiință a vizitatorilor, în special a tinerei generații”, a precizat Directorul Parcului Natural Bucegi, Horia Iuncu.

Comentarii Facebook


Știri recente