Eroii neamului comemoraţi la Mănăstirea de la Muntele Rece, Cluj

IPS Andrei - Mănăstirea de pe muntele Rece (2)

Mănăstirea „Înălțarea Domnului” de la Muntele Rece şi-a serbat hramul. Sărbătoarea așezământului monahal a reunit astăzi mulțime de credincioși care au venit să se roage alături de Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureşului şi Sălajului, informează Radio Renaşterea.

Alături de Părintele Mitropolit a slujit un sobor de 13 preoți și diaconi. În cadrul omiliei sale, Înaltpreasfințitul Părinte a vorbit despre importanța sărbătorii de astăzi și despre cinstirea eroilor pomeniți în fiecare an de Înălțarea Domnului.

După Sfânta Liturghie din 25 mai 2017, la cimitirul eroilor din apropierea mănăstirii a fost oficiată o slujbă de parastas pentru cei care și-au dat viața pentru țară. La slujba de pomenire a eroilor de la Mănăstirea Muntele Rece au participat oficialități militare și civile, împreună cu prefectul Județului Cluj, Gheorghe Vușcan.

Anul acesta au fost implicați în sărbătoarea de la Muntele Rece și elevii școlii din Măguri-Răcătău care au depus flori la mormântul fiecărui erou. Directoarea școlii, Mărioara Safta, precum și comandantul unității militare din Florești, Colonel Ioan Munteanu, au primit din partea prefectului județului Cluj diplome de onoare pentru implicarea în organizarea evenimentelor de la Muntele Rece.

Manifestarea s-a încheiat cu o paradă a militarilor Regimentului 50 Rachete Antiaeriene Andrei Mureșianu din Florești.

Comentarii Facebook


Știri recente