Eroii neamului au fost pomeniți pe Platoul Bucegi la peste 2.000 metri altitudine

Pe Platoul Bucegi, la peste 2.000 metri altitudine, a fost oficiată de Înălțarea Domnului o slujbă de pomenire pentru eroii neamului.

Ceremonialul religios a fost oficiat pe locul unde urmează să fie construită o biserică închinată tuturor eroilor neamului românesc.

După Sfânta Liturghie oficiată la Mănăstirea Înălțarea Sfintei Cruci – Caraiman, Arhim. David Petrovici, starețul așezământului, a urcat împreună cu câțiva viețuitori pe Platoul Bucegi, unde a oficiat slujba parastasului.

„Deși vremea nu a fost tocmai prielnică, recunoștința față de eroii neamului nostru merită arătată indiferent de vreme și de timp, deoarece ei și-au jertfit viețile pentru țară și credință”, a spus Arhim. David Petrovici, Exarh pentru mănăstirile din zona de munte a Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Biserica eroilor care urmează să fie construită pe Platoul Bucegi va avea hramurile Înălțarea Domnului și Schimbarea la Față.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 9 – 15 mai 2022

Legătura dintre biserică și sat, ca o împletire între viața laică și cea religioasă, a putut fi văzută atât în evenimentele organizate la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București în săptămâna precedentă, cât…