Eroii neamului au fost pomeniți de Episcopul Siluan la Seghedin

Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei, a oficiat slujba parastasului pentru eroii neamului înmormântați în cimitirul central din Seghedin, Ungaria.

Manifestarea a fost organizată de Consulatul General Român la Seghedin și Episcopia Ortodoxă Română din Ungariei.

Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Siluan în cimitirul central din Seghedin la monumentul ridicat în cinstea eroilor români.

La evenimentul comemorativ au participat Consulul General al României la Seghedin, Daniel Banu, Președintele Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria (AȚRU), Gheorghe Cozma, și cadre militare.

„Am venit la cimitirul central din Seghedin pentru a ne îndeplini datoria de conștiință și de suflet și pentru a arăta recunoștința noastră eroilor români din acest cimitir care, în cel de Al Doilea Război Mondial, și-au dat viața pentru eliberarea Ungariei”, a subliniat Preasfințitul Părinte Siluan.

Monumentul eroilor români de la cimitirul central din Seghedin  a fost ridicat în anul 1950 pentru cei 97 de ostași români care și-au dat viața în acea zonă.

Evenimentul s-a încheiat cu depunerea coroanelor de flori la monumentul eroilor. Comemorarea a fost organizată în contextul Zilei Armatei Române, serbată pe 25 octombrie.

Foto credit: Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…