Eroii acestei țări nu au plecat niciodată într-o bătălie fără să-și facă semnul Sfintei Cruci – Episcopul Caransebeşului

„Eroii acestei țări nu au plecat niciodată într-o bătălie fără să-și facă semnul Sfintei Cruci, fără să se roage mai întâi”, a spus joi Episcopul Caransebeşului.

În ziua Înălţării Domnului, Preasfinţitul Părinte Lucian s-a rugat pentru eroii români în Catedrala Episcopală din Caransebeş.

După Sfânta Liturghie, Părintele Episcop a oficiat la cimitirul eroilor din municipiu o slujbă de pomenire pentru cei ce s-au jertfit pentru unitatea și demnitatea poporului român.

Totodată, a sfințit și o troiță ridicată lângă capela cimitirului de Asociația Femeilor Ortodoxe din Caransebeș.

La eveniment au participat reprezentanţi ai autorităților locale, centrale și militare care au depus coroane de flori în memoria eroilor.

Evenimentul s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare a unităţii militare din Caransebeş, precum şi a unui grup de soldaţi.

Foto Credit: Episcopia Caransebeşului

Comentarii Facebook


Știri recente

Pe scurt: 7 domnitori români filantropi

Pentru că suntem în Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români vă aducem în atenție 7 domnitori români și principalele lor realizări pentru care au rămas în istorie drept filantropi. 1. Sfântul Neagoe Basarab Sfântul Domnitor…

Hram la Huşi închinat Sfintei Chiriachi

Catedrala din Huşi îşi va serba marţi hramul închinat Sfintei Chiriachi, fecioara care a primit moarte martirică în timpul împăratului Diocleţian. Liturghia din data de 7 iulie va fi oficiată de Arhiepiscopul Ioachim al Romanului…