Episcopul vicar Varlaam Ploieşteanul: Prin Spovedanie şi Împărtăşanie putem transforma trupurile şi sufletele noastre

Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieşteanul a subliniat duminică faptul că prin Spovedanie şi Împărtăşanie „putem transforma trupurile şi sufletele noastre în adevărate iesle în care să se sălăşluiască Mântuitorul nostru Iisus Hristos”.

Iisus Hristos „S-a întrupat pentru noi şi pentru a noastră mântuire, S-a făcut ascultător faţă de Dumnezeu Tatăl până la moarte şi încă moarte pe Cruce ca pe noi să ne ridice din blestemul neascultării lui Adam cel vechi”, a spus Preasfinţia Sa.

Ierarhul a semnalat că ne-a mai rămas o singură zi la dispoziţie, dar poate fi suficientă şi această zi pentru a ne îmbrăca sufletele în haină vrednică de participare la această cină a nunţii, spălând murdăriile adunate, prin săvârşirea păcatelor, pe hainele noastre luminoase de la botez prin Taina Sfintei Spovedanii şi împărtăşirea cu Trupul şi Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos”.

Părintele Episcop le-a spus credincioşilor în timpul Sfintei Liturghii oficiate în Catedrala Patriarhală că evanghelia citită astăzi, ca şi cele din duminicile precedente, „a fost rânduită să ne pregătească pentru a întâmpina aşa cum se cuvine marele praznic al Naşterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos”.

„Să ne învrednicească Bunul Dumnezeu să sărbătorim aşa cum se cuvine cu sufletele pline de prezenţa harului Preasfintei Treimi Naşterea Mântuitorului nostru Iisus Hristos Care din iubire neţărmurită pentru oameni Se face Om ca pe noi oamenii să ne facă fii după har ai lui Dumnezeu”, a spus ierarhul la finalul predicii sale.

Răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie au fost oferite de Corala Cantus Domini, iar la Slujba Utreniei de Grupul Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale.

Foto Credit: Arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente