Episcopul vicar Timotei Sătmăreanul a inaugurat Centrul de zi „Sfânta Tatiana” din Satu Mare

Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, a binecuvântat marţi Centrul de zi „Sfânta Tatiana”, situat în Satu Mare.

Centrul este amenajat și dat în funcțiune de Asociația „Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului” din Satu Mare care funcționează sub patronajul bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din aceeaşi localitate, informează Eparhia Maramureşului şi Sătmarului.

Centrul are o suprafață desfășurată de aproximativ 500 mp, în care funcționează o sală multifuncțională, sala de lectură ”Doamna Stanca”, sala de meditații ”Lucian Blaga”, sala de consiliere psihologică ”Doina”, birouri psiholog, asistent social, cadre didactice, administrativ, două săli de refugiu, grupuri sanitare.

Misiunea centrului de zi constă în asistarea și educarea copiilor proveniți din medii defavorizate cu scopul prevenirii abandonului școlar și al unei bune integrări în societate, respectiv asistarea și sprijinirea părinților în vederea creării unui climat familial propice dezvoltării armonioase a copiilor.

Beneficiarii vor proveni din cele 50 de familii asistate, având în evidența asociației aproximativ 100 de copii, proveniți din medii defavorizate.

Serviciile care vor fi oferite sunt consiliere psihologică și sprijin pentru părinți și copii, educație parentală, program de ajutor la temele de casă intitulat „Școala e șansa mea”, activități creative și recreative cu copiii (excursii, tabere, concursuri sportive, sprijin material pentru familii și copii, constând în alimente, rechizite, mobilier, electrocasnice, îmbrăcăminte și încălțăminte.

Foto Credit: Episcopia Maramureşului şi Sătmarului

Comentarii Facebook


Știri recente