Episcopul vicar Timotei Prahoveanul a sfinţit pictura bisericii „Sf. Ier. Nicolae – Scorţeni”

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a sfinţit duminică, 9 iunie 2019, pictura şi a binecuvântat lucrările efectuate la Biserica „Sf. Ier. Nicolae – Scorţeni” din judeţul Prahova.

După slujba de sfinţire, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în timpul căreia le-a vorbit credincioşilor despre păstrarea credinţei celei adevărate.

„Să fim cu toţii păstrători ai credinţei celei mântuitoare. Să fim şi noi asemenea celor care au înţeles că «aceasta este viaţa veşnică: Să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis» (Ioan 17:3)”.

În contextul Duminicii Sfinţilor Părinţi de la Sinodul I Ecumenic, Părintele Episcop a îndemnat la mărturisirea adevărului de credinţă „asemenea părinţilor primelor veacuri”.

În omilia sa, Episcopul vicar Timotei Prahoveanul a mai făcut referire la faptul că „unitatea de credinţă, neam, limbă, a tradiţiilor şi obiceiurilor frumoase care vin de demult din istorie trebuie să fie preocuparea fiecăruia dintre noi”.

În a doua parte a predicii, ierarhul a apreciat eforturile celor care au sprijinit lucrările efectuate la biserica parohială, afirmând că „mare este lucrarea unor astfel de fapte bune”.

Preasfinţia Sa a explicat şi ce face Biserica pentru cei care contribuie la înfrumuseţarea unui lăcaş de cult.

„Viaţa noastră trece foarte repede. Pe neobservate. Sunt foarte mulţi oameni care nici nu observă cum din copii au devenit oameni maturi şi totodată cu trecerea anilor au devenit oameni în vârstă”.

„Călătorim prin sate şi vedem tot mai multe case părăsite, tot mai multe case care nu mai au pe nimeni, dar cei care au pus măcar o cărămidă sau au pictat un sfânt într-o biserică sunt pomeniţi cât va fi biserica respectivă”.

Comentarii Facebook


Știri recente