Episcopul vicar Ieronim Sinaitul despre Sf. Mina: „Un mare mărturisitor al credinţei”

La hramul Bisericii Sf. Mina Vergu, Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul l-a numit duminică, în omilia sa, pe ocrotitorul parohiei bucureştene drept „un mare mărturisitor al credinţei”.

Ierarhul a oficiat, cu binecuvântarea Părintelui Patriarh Daniel, Sfânta Liturghie în paraclisul patriarhal care datează din prima jumătate a secolului al XVIII-lea.

În cuvântul său, potrivit Trinitas TV, Episcopul vicar patriarhal a prezentat viaţa virtuoasă a Sfântului Mina şi a spus că este „un exemplu de eroism, un exemplu de credincioşie, de viaţă creştină, de privire dreaptă, de moralitate”.

Făcând referire la pericopa despre samarineanul milostiv citită duminică la Sfânta Liturghie, Preasfinţia Sa a spus că Sfântul Mina „îi ocroteşte pe creştini, pe cei care sunt nedreptăţiţi, pe cei care sunt prădaţi asemenea acelui om oarecare care căzuse între tâlhari pe drumul ce ducea de la Ierusalim spre Ierihon”.

La final a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ctitorii bisericii trecuţi la cele veşnice.

La Biserica Sfântul Mina – Vergu se păstrează un fragment din sfintele moaşte ale Sfântului Mucenic Mina.

Racla cu moaştele sfântului a fost scoasă în procesiune şi depusă într-un baldachin special amenajat în curtea bisericii spre închinare pelerinilor.

Moaştele Sfântului Mare Mucenic Mina se află la biserica bucureşteană din anul 1874.

Foto credit: Ziarul Lumina.

Comentarii Facebook


Știri recente