Episcopul vicar Ieronim Sinaitul a slujit la hramul Paraclisului Catedralei Naţionale

Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop vicar patriarhal, a oficiat vineri Sfânta Liturghie la Paraclisul Catedralei Naţionale cu prilejul hramului de vară închinat sărbătorii Icoanei Maicii Domnului Prodromiţa.

Slujba a fost oficiată în altarul de vară al paraclisului de pe Dealul Arsenalului.

În predica rostită cu acest prilej, ierarhul a făcut referire la Muntele Athos, unde se află Icoana Maicii Domnului Prodromița, dar și la întreaga peninsulă Halkidiki care a fost afectată recent de o furtună puternică.

La finalul Sfintei Liturghii, grupurile de credincioși din Maramureș îmbrăcați în costume tradiționale au împărțit muncitorilor de pe șantierul Catedralei Naționale pachete cu produse alimentare.

Credincioși din Maramureș împart pachete alimentare muncitorilor de pe șantierul CMN. Foto credit: Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului a primit acest hram închinat icoanei Prodromiţa odată cu sfinţirea lăcaşului de cult în 2011.

Atunci a fost aşezată spre închinare credincioşilor o copie a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului – Prodromiţa de la Schitul românesc Prodromu din  Sfântul Munte Athos.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente