Episcopul Veniamin: Pacea lui Hristos ne dă certitudinea că nu suntem singuri

Preasfinţitul Părinte Veniamin al Basarabiei de Sud a spus la Slujba Vecerniei de Paşti, cunoscută şi ca A doua Înviere, că „Pacea lui Hristos este cea care transformă starea de frică în bucurie și ne dă certitudinea că nu suntem singuri, ci Hristos este împreună cu noi”.

Ierarhul a oficiat slujba la biserica „Sf. M. Mc. Pantelimon” din Cahul, unde a rostit un cuvânt în care a amintit că salutul „Pace vouă”, preluat de Biserică, a fost adresat de Mântuitorul Hristos ucenicilor Săi după Înviere.

Apoi, Episcopul Basarabiei de Sud a subliniat că Dumnezeu ni se descoperă prin cuvântul Sfintei Scripturi, ne încredințează de Învierea Lui și ne arată că „a înviat în mod real și nu este o ficțiune”.

Pe baza întâmplărilor dinaintea răstignirii Domnului Iisus, Părintele Episcop Veniamin a făcut referire şi la o situaţie des întâlnită în istorie şi contemporaneitate: dezicerea de prietenii care îşi pierd statutul înalt pe care l-au deţinut temporar.

„Chiar şi Petru atunci când a fost întrebat dacă este unul dintre ucenicii Mântuitorului şi El s-a lepădat de Domnul Hristos”.

„Foarte adesea când oamenii sunt în glorie cei de lângă ei le acordă cinste şi doresc ca să fie împreună. Iar atunci când trece şi împotriva lor se întoarce prigoana sau starea de ură a oamenilor, oamenii se dezic chiar de prietenii lor şi în împrejurări ca acestea neagă prietenia, faptul că s-au cunoscut şi mai mult decât atât aduc acuzaţii grave la adresa prietenilor lor. În cazul de faţă, Apostolii s-au înspăimântat şi s-au ascuns”.

La final, Episcopul Veniamin a îndemnat: „să Îl chemăm pe Domnul Hristos să vină şi în casa noastră aşa cum S-a arătat Apostolilor, să ne convingă şi pe noi de realitatea Învierii şi de faptul că trupul Său nu mai este trupul material, ci trupul spiritualizat cu care se va înălţa la Tatăl”.

Foto credit: Episcopia Basarabiei de Sud

Comentarii Facebook


Știri recente