Episcopul Veniamin: Dreapta credință și unitatea națională – priorităţi pentru orice conducător de stat

Inaugurare Bust Alexandru Ioan Cuza

Păstrarea dreptei credinţe şi a unităţii naţionale trebuie să reprezinte o prioritate pentru cei care conduc un stat, a subliniat Episcopul Basarabiei de Sud în cadrul ceremoniei de dezvelire a bustului lui Alexandru Ioan Cuza.

Manifestările religioase şi militare au avut loc duminică, 27 mai 2018, în  faţa Consiliului Raional din orașul Călărași, loc unde a fost amplasat bustul marelui domnitor, inforeamză site-ul oficial al Mitropoliei Basarabiei.

Slujba de binecuvântare a monumentului a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Veniamin împreună cu mai mulţi clerici ai Mitropoliei Basarabiei.

„Nu putem face nimic fără Dumnezeu”

La finalul serviciului religios, în cuvântul său ierarhul a făcut o incursiune în istoria neamului nostru aducând în evidență rolul de unificator al marelui domnitor, dar și contribuția Bisericii la unitatea poporului român.

Făcând referire la faptul că „nu putem face nimic fără Dumnezeu”, Preasfinţitul Părinte Veniamin a evidenţiat evlavia domnitorilor noştri despre care a spus că „au fost păstrători ai dreptei credințe”.

În acest sens, Preasfinţia Sa a afirmat că „marea calitate a conducătorilor de țară ar fi să păstreze dreapta credință și unitatea națională” şi l-a oferit exemplu pe Alexandru Ioan Cuza.

„Mă rog Lui Dumnezeu să lumineze mințile, să deschidă inimile și să înțelepțească pe cei aleși să conducă, pentru ca ei să realizeze obiective mărețe pentru țara, așa cum a făcut marele domnitor Alexandru Ioan Cuza” a concluzionat Preasfințitul Părinte Veniamin.

Alexandru Ioan Cuza

Alexandru Ioan Cuza a fost primul domnitor al Principatelor Unite și al statului național România. În data de 5 ianuarie 1859, Cuza a fost ales domn al Moldovei, iar la 24 ianuarie 1859 și al Țării Românești, înfăptuindu-se astfel unirea celor două principate.

 

Comentarii Facebook


Știri recente