Episcopul Veniamin a sfinţit monumentul dedicat eroilor care s-au jertfit în războiul din Transnistria

Preasfinţitul Părinte Veniamin i-a comemorat şi a sfinţit duminică monumentul ridicat în memoria eroilor din Cimislia care s-au jertfit în războiul din Transnistria, din 1992.

Episcopul Basarabiei de Sud a menţionat în cuvântul rostit că eroii amintiţi s-au jertfit „pentru apărarea țării, a suveranității, independentei și a libertății țării noastre (n.r.: Republica Moldova), proclamate în anul 1991”.

„Pentru mulți dintre noi acest război a fost tragic, rude prieteni și frați de-ai noștri au mers cu arma în mână ca să apere țara. Printre ei s-au aflat și vrednicii eroi pomeniți astăzi, la 30 de ani după încheierea conflictului nistrean”.

„Ne bucurăm că asociațiile veteranilor din acest război nu-și uită camarazii și în fiecare an, fie la 2 martie, fie la 31 Iulie, înalţă rugăciuni pentru sufletele lor, organizând evenimente ca cel de astăzi, ridicând monumente și evocând faptele lor de vitejie. În acest context, felicităm organizatorii și pe cei care au sprijinit acest proiect, dar și pe toți prietenii din România şi Republica Moldova care au venit să-i comemorăm și să-i cinstim pe bravii noștri eroi”.

În semn de preţuire, PS Veniamin a oferit unor veterani din Asociația Ştefan cel Mare Diploma de vrednicie cu chipul Domnitor Stefan cel Mare, îndemnând-i sa fie păstrători ai moștenirii primite de la înaintași și împlinitori ai testamentului sfântului.

Evenimentul s-a încheiat cu un concert de poezie și cântece patriotice.

Foto credit: Facebook / Episcopia Basarabiei de Sud

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente