Episcopul Veniamin a prezidat conferinţa administrativă a clericilor din Basarabia de Sud

Preasfinţitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, a prezidat luni conferinţa administrativă a clericilor din Eparhia Basarabiei de Sud.

Întâlnirea a fost precedată de săvârșirea unui Te-Deum pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra clerului şi credincioşilor din Episcopie, scrie site-ul oficial al Mitropoliei Basarabiei.

În timpul conferinţei s-au discutat aspecte organizatorice privind buna organizare și desfășurare a activităților Eparhiei Basarabiei de Sud.

Protopopii și preoții au prezentat scurte rapoarte despre starea protopopiatelor şi a parohiilor pe care le administrează, evidenţiind şi problemele cu care se confruntă.

La final, Părinte Episcop a făcut cunoștință cu preoții prezenți şi a oferit în dar câte un set de 17 cărți liturgice din partea Patriarhiei Române pentru fiecare parohie din cuprinsul Eparhiei Basarabiei de Sud.

Alegerea Preasfinţiei Sale în treapta de episcop a avut loc în 24 mai 2018, iar două zile mai târziu a fost hirotonit arhiereu de Patriarhul Daniel în Catedrala Patriarhală.

Foto Credit: Mitropolia Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente