Episcopul Veniamin a participat la ceremonia de sfinţire a Cimitirului eroilor români din Nemţeni

Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud a participat joi la ceremonia de reinaugurare și sfințire a Cimitirului de onoare a Eroilor Armatei Române din localitatea Nemțeni, Republica Moldova.

La evenimentul organizat de Zilele Armatei Române în Republica Moldova au participat Ambasadorul României la Chișinău, reprezentanţi ai autorităţilor locale, precum şi oaspeţi de pe ambele maluri ale Prutului.

Ceremonia a început cu o slujbă de pomenire în memoria ostaşilor români, a continuat cu depunerea de coroane de flori, după care au fost susţinute mai multe prelegeri.

Episcopul Veniamin a mărturisit în cuvântul său că are emoţii mari de fiecare dată când păşeşte într-un cimitir al eroilor, pentru că „acolo odihnesc frații noștri care au mers ca să apere țara, credința și neamul”.

Ierarhul s-a rugat lui Dumnezeu „să ne dea putere” pentru a fi asemenea înaintaşilor: demni, responsabili şi cu respect față de valorile neamului și ale Bisericii.

În ultima parte a cuvântului, Părintele Episcop le-a adresat felicitări localnicilor şi militarilor şi i-a îndemnat să-şi mărturisească credinţa „în toate zilele vieții lor”.

Cimitirul de Onoare Românesc adăposteşte rămăşiţele a 82 de eroi români. Ei au căzut la datorie în perioada 22 iunie – 04 august 1941 în zona localităţilor Cotul Morii, Obilenii Noi şi Sărăteni în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Foto credit: Episcopia Basarabiei de Sud

Comentarii Facebook


Știri recente