Episcopul Varlaam Ploieşteanul a prezidat conferinţa clericilor din Ploieşti şi Urlaţi

Conferinţă Ploieşti (1)

Clericii din Protopopiatele Ploieşti Nord, Sud şi Urlaţi au participat marţi la conferinţa semstrială de primăvară prezidată de Episcopul Varlaam Ploieşteanul.

Întrunirea a avut loc la Biserica Acoperământul Maicii Domnului din Ploieşti. În deschiderea lucrărilor, Episcopul Vicar Patriarhal a oficiat Sfânta Liturghie în lăcaşul de cult ocrotit de Maica Domnului.

În cadrul Liturghiei, Episcopul Varlaam Ploieşteanul a hirotonit pe Ştefan Georgian pe seama Parohiei Plopu, Protoieria Ploieşti Nord. Foto credit: Marius Gheorghe/Trinitas Tv

În cadrul conferinţei, Preasfinţitul Părinte Varlaam a dat citire mesajului Părintelui Patriarh adresat cu acest prilej şi intitulat: 2018 – Anul omagial al unității de credință și de neam.

În anul în care statul român își sărbătorește Centenarul, trebuie să subliniem în mod deosebit că România Mare este și o împlinire a Bisericii Ortodoxe Române, care, în toată istoria ei, a apărat unitatea de credință a românilor și, implicit, a cultivat conștiința unității de neam, se precizează în mesaj.

Părintele Petre Sperlea şi părintele Mihai Săsăujan de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București au susţinut referate tematice.

Clericii din Ploieşti şi Urlaţi participă la conferinţa pastorală de primăvară. Foto credit: Marius Gheorghe/Trinitas Tv

Conferinţa clericilor din Bucureşti şi Ilfov

Conferinţa preoţească de luni din Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, prezidată de Patriarhul Daniel, a reunit clericii din toate Protopopiatele Capitalei şi Judeţul Ilfov, preoţii de caritate şi cei din structurile MAPN şi MAI.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Patriarhul României a avertizat asupra pericolului secularizării.

Întâlnirea preoților din Protoieriile Câmpina și Vălenii de Munte va avea loc miercuri la Casa Tineretului din Câmpina.

Foto credit: Marius Ghorghe/Trinitas Tv

Comentarii Facebook


Știri recente