Episcopul Ungariei speră ca participarea credincioșilor la slujbe să redevină posibilă în curând

Părintele Episcop Siluan a slujit duminică în Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril din localitatea Micherechi, în apropiere de granița cu România. El a vorbit despre relaxarea măsurilor de siguranță sanitară din Ungaria, exprimându-și speranța că participarea credincioșilor la slujbe va putea reveni la normal cât mai curând.

Episcopul a oficiat liturghia împreună cu Părintele Paroh Ioan Bun. Cu această ocazie, ierarhul și-a exprimat bucuria pentru prezența în număr mai mare a credincioșilor la slujbă, posibilă odată cu relaxarea măsurilor din țara vecină.

„Lucrurile trebuie să revină la normal, pentru că așa este firesc”, a spus episcopul. „Dincolo de toate grijile și măsurile pe care autoritățile medicale le stabilesc pentru păstrarea sănătății, noi nu trebuie să uităm că nu doar virușii și microbii le provoacă boli oamenilor, ci și faptele lor, păcatele.”

Conform recensământului din 2011, 46,5% din locuitorii satului Micherechi erau români, iar 48% erau de religie ortodoxă. În secolul al XIX-lea, satul era locuit majoritar de români. Atunci s-a construit și Biserica Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil. Al doilea hram al acesteia este Nașterea Maicii Domnului.

Foto credit: Captură de ecran

Comentarii Facebook


Știri recente