Episcopul Tulcii l-a pomenit pe Mitropolitul Antonie într-o biserică nouă de pe brațul Sf. Gheorghe al Dunării

Preasfințitul Părinte Visarion a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din Băltenii de Sus, din protopopiatul Tulcea. Slujba a fost urmată de Pomenirea oficiată pentru sufletul Mitropolitului Antonie al Ardealului.

Duminică a fost sărbătoarea Tăierii Capului Sf. Ioan Botezătorul, iar ierarhul a vorbit la Sfânta Liturghie despre viața Sf. Proroc Ioan Botezătorul, despre sfârșitul lui și despre evlavia poporului român, ilustrată de tradițiile pe care acesta i le-a închinat sfântului.

Episcopul Tulcii a oficiat o slujbă de pomenire pentru Înaltpreasfințitul Părinte Antonie, Mitropolitul Ardealului, de la a cărui trecere la Domnul s-au împlinit duminică 16 ani.

Înaltpreasfințitul Părinte Antonie Plămădeală a păstorit Mitropolia Ardealului din 1982 până 2005, iar Preasfințitul Părinte Visarion, actualul Episcop al Tulcii, a colaborat cu el timp de opt ani, din funcția de Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

Până în urmă cu 12 ani, în Băltenii de Sus nu exista niciun fel de lăcaș de cult. Localitatea este situată pe ambele maluri ale brațului Sf. Gheorghe al Dunării, la numai 20 de kilometri aval de Tulcea. Până în 1964, se numea Carasuhatul de Sus.

Vezi și:

Foto credit: Episcopia Tulcii

Comentarii Facebook


Știri recente