Episcopul Timotei Prahoveanul a sfinţit piatra de temelie pentru o nouă biserică în Mogoşoaia

PS Timotei Mogoşoaia (7)

Viitorul locaş de cult va avea ca ocrotitori pe Maica Domnului, Sfântul Efrem cel Nou şi Sfântul Ştefan cel Mare.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a explicat în cuvântul rostit duminică, 13 mai 2018, necesitatea ridicării unui locaş de cult în această localitate unde numărul locuitorilor a crescut „faţă de vremea vieţuirii Sfântului Domnitor Constantin Brâncoveanu” care a ctitorit actualul locaş de cult din Mogoşoaia.

De asemenea, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a binecuvântat paraclisul din lemn cu hramul ,,Sfântul Nicolae” în care credincioşii parohiei se vor ruga până la finalizarea lăcaşului de cult.

În continuare, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie pe un podium special amenajat. În omilia din cadrul Sfintei Liturghii, el a subliniat faptul că toți cei care cred în Domnul au lumina vieții, pentru că Hristos este lumina lumii.

Fericiţi sunt cei care urmând acestei lumini o slujesc şi împrumută din Lumina lui Hristos câte o parte, adică devin şi ei fii ai lumini

Preasfinţia Sa a precizat că noi trebuie să învăţăm de la orbul trimis la scăldătoarea Siloamului deoarece „făcând ascultare de cuvintele Domnului el a văzut mai întâi lumina soarelui apoi spălându-şi ochii în apă, s-a întâlnit cu lumina lumii”.

 

Comentarii Facebook


Știri recente