Episcopul Timotei la pelerinajul de la Voluntari: Fericiţi sunt oamenii care îşi fac prieteni pe sfinţi

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor i-a fericit duminică pe oameni care sunt apropiaţi de sfinţi, care urmează exemplul sfinţilor şi îi au ca prieteni.

Ierarhul a rostit aceste cuvinte în prezenţa celor peste 2000 de pelerini veniţi la Catedrala din Voluntari pentru a aduce cinstire mai multor relicve aduse din Grecia: Brâul Maicii Domnului, mâna dreaptă a Sf. Spiridon și o copie a Icoanei Maicii Domnului – Prodromița.

Momente din cadrul Sfintei Liturghii. Foto credit: Basilica.ro

Să fim prietenii lui Dumnezeu şi ai sfinţilor

În acest context, în omilia din cadrul Liturghiei din 10 iunie, Preasfinţia Sa a amintit de faptul că Hristos Domnul i-a numit prietenii Lui pe ucenici, pe sfinţi, pe cei care îi împlinesc poruncile mântuitoare şi a îndemnat să devenim şi noi prieteni ai sfinţilor şi ai lui Dumnezeu.

Nicio cinste nu este mai mare decât aceea de a fi prieten al lui Dumnezeu, de a fi aproape de El şi de a urma sfinţilor pentru a nu pierde lucrul cel mai important, adică viaţa veşnică petrecută cu Domnul şi cu sfinţii bineplăcuţi lui.

La Sfânta Liturghie au participat zeci de copii îmbrăcaţi în costume populare. Foto credit: captură Trinitas TV.

Sfinţii români sunt cea mai mare comoară a poporului nostru

În omilia sa, Episcopul Timotei a semnalat că această duminică este închinată încă din anul 1992 tuturor sfinţilor români, pe care i-a numit „cea mai mare comoară pe care o are poporul nostru”, dar şi „bucuria şi nădejdea noastră”.

Referitor la pelerinajul care se desfăşoară încă de joi în oraşul ilfovean, Preasfinţia Sa a spus că prezenţa sfintelor moaşte, a Brâului Maicii Domnului şi a icoanei Prodromiţa este o binecuvântare pentru locuitorii lui, fiind „mari daruri pe care Dumnezeu ni le face nouă celor prezenţi”.

Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia, moaștele Sfântului Spiridon din Corfu și copia Icoanei Maicii Domnului – Prodromița de la schitul românesc Prodromu vor rămâne la Catedrala din Voluntari până luni.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente