Episcopul Timotei al Spaniei: orice creștin trebuie să învețe ce este înfrânarea

Preasfințitul Părinte Timotei a spus în cadrul predicii sale de luni , 24 septembrie, la biserica Mănăstirii din Vilaller că „atât călugărul, cât și orice creștin trebuie să învețe ce este înfrânarea și cum să-și stăpânească pornirile care strică sufletul și ne îndepărtează de Dumnezeu”.

Prezența și slujirea Preasfinției Sale la Mănăstirea Sfânta Cuvioasă Parascheva din Vilaller – Spania a fost prilejuită de tunderea în rasoforă a uneia din viețuitoarele mănăstirii, sora Nicoleta, informează Episcopia Spaniei și Portugaliei pe site-ul oficial.

În omilia sa, ierarhul a vorbit despre viața celor doi sfinți prăznuiți în ziua de 24 septembrie: Sfântul Siluan Athonitul și Sfânta Muceniță Tecla, „care a fost un exemplu de feciorie și de înfrânare”.

Preasfinția Sa a amintit de cuvintele pe care Mântuitorul Hristos le-a spus sfântului Siluan Athonitul: „ține mintea ta în iad și nu deznădăjdui”.

Ierarhul a subliniat că însemnătatea acestor cuvinte este de a „ține mintea în iad văzându-ți păcatele pentru a nu te mândri, dar nu deznădăjdui că vei rămâne acolo în iad, ci ai nădejde că Dumnezeu este Cel care te scoate din iadul păcatului și te vei mântui”.

„Tocmai de aceea trebuie să învățăm cu toții să avem nădejde și smerenie” a încheiat Preasfinția Sa.

Foto credit: Episcopia Spaniei și Portugaliei

Comentarii Facebook


Știri recente

Mesajul Patriarhului la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”: Bucuria comuniunii între generaţii | VIDEO

Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”, Bucureşti, Palatul Parlamentului, 7 decembrie 2021. Bucuria comuniunii între generaţii  Participarea Bisericii Ortodoxe Române la evenimente din agenda…