Episcopul Spaniei și Portugaliei: Ce ne arată textele evanghelice pregătitoare pentru post

Episcopul Timotei al Spaniei și Portugaliei le-a explicat credincioșilor prezenți duminică la Sfânta Liturghie oficiată în parohia românească din Zuera, Spania, cum ne pregătesc pentru Postul Mare textele evanghelice duminicale:

„Ați ascultat Evanghelia din Duminica Vameșului și Fariseului? Ce am învățat din aceasta? Că trebuie să ne prezentăm cu o rugăciune smerită în fața lui Dumnezeu, nu cu mândrie”.

„A doua duminică pregătitoare este a Fiului risipitor”, a continuat Preasfinția Sa.

„Îl vedem pe tatăl din parabola fiului risipitor care îi dă libertate deplină fiului risipitor. Nu îl întreabă ce va face cu averea pe care i-a dat-o ci pur și simplu i-o dă și cu toate că suferă, îi da libertatea fiului de a pleca din fața lui. În momentul în care fiul își revine în fire nu îl întreabă ce a făcut cu averea și îl primește cu brațele deschise. Îl îmbracă cu haina cea strălucitoare, cu haina Botezului, îi spală haina Botezului, îi pune inelul în deget, însemnând semnul alianței intre om și Dumnezeu, primindu-l în Împărăția Sa”.

„Această parabolă ne arată cât de milostiv și de bun este Dumnezeu”, a subliniat ierarhul potrivit site-ului oficial al Eparhiei.

Vorbind despre textul citit în Duminica lăsatului sec de carne, 3 martie 2019, Episcopul Timotei a precizat că „azi ascultăm o Evanghelie care poate ne înspăimântează!”.

De ce? Pentru că „noi suntem obișnuiți să credem că Dumnezeu ne va judeca pentru ceea ce am făcut rău. De aceea la Spovedanie spunem doar păcatele și nu spunem niciodată ce am fi putut să facem și nu am făcut”.

„Dar de multe ori păcatul cel mai mare este binele pe care am putut să îl facem și nu l-am făcut. Despre acestea ne dăm seama din Evanghelia de astăzi”, a conchis Episcopul Spaniei și Portugaliei.

Foto credit: Episcopia Spaniei și Portugaliei

Comentarii Facebook


Știri recente