Episcopul Spaniei și Portugaliei a slujit duminică în Sălaj: „Să ne lăsăm sufletele șlefuite de Domnul!”

Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, a slujit duminică în Sălaj, la Mănăstirea Bobota.

Vorbind la predică despre Pilda Semănătorului, ierarhul a subliniat că trebuie să ne lăsăm sufletele șlefuite de Domnul pentru că numai El ne poate face buni:

„Dacă îl lăsăm pe Dumnezeu, care este lucrătorul, prin desăvârșire, să lucreze în inima noastră,  sămânța, cuvântul Lui, va cădea în pământul cel bun. Lucrurile bune nu se fac de azi pe mâine, așa cum am dori, ci cu răbdare, cerând ajutor de la Dumnezeu”.

„Sufletele se șlefuiesc cu multă răbdare, precum diamantele. Să ne lăsăm sufletele șlefuite de Domnul”, a îndemnat PS Timotei.

Preasfinția Sa a spus că „dacă n-ar exista ispita, nimeni nu s-ar mântui”.

„Ispita învinsă cu ajutorul lui Dumnezeu, ne face inima bună și curată. Buni ne poate face numai Dumnezeu. El se poate sălășlui în noi prin Cuvânt, dar și prin Taina Euharistiei, Trupul și Sângele Mântuitorului. Nu putem deveni buni dacă nu ne împărtășim. Hristos este cel care ne învrednicește să îl primim ca mâncare și băutură spre iertarea păcatelor”.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele stareț Mina Pletosu a mulțumit PS Timotei pentru slujirea și vizita la Mănăstirea de la Bobota. ©Episcopia Spaniei și Portugaliei

Mănăstirea vizitată duminică de Episcopul Spaniei este situată la granița județelor Sălaj și Satu Mare. Ea a luat ființă în anul 2004, ca schit.

În anul 2013, cu prilejul hramului – „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”, a fost proclamată ridicarea Schitului Bobota la rang de mănăstire, iar Preacuviosul Părinte Mina Pletosu, până atunci egumen, a fost hirotesit stareţ.

Mănăstirea deține fragmente din moaștele Sfântului Ierarh Andrei Șaguna și ale Sfinților Martiri Zotic, Atal, Camasie și Filip de la Niculițel, dar și un veșmânt al Cuvioasei Parascheva de la Iași.

Între anii 2012-2016 a fost amenajat paraclisul cu hramul „Sfântul Andrei Șaguna”, sfințit de Episcopul Petroniu al Sălajului, în noiembrie 2016.

Foto credit: Episcopia Spaniei și Portugaliei

Comentarii Facebook


Știri recente