Episcopul Spaniei: Pe Dumnezeu Îl poate vedea cel care are credință și răbdare, precum Dreptul Simeon

„Pe Dumnezeu Îl poate vedea cel care are credință și răbdare, precum Dreptul Simeon”, a spus duminică Episcopul Spaniei şi Portugaliei.

„A avut răbdare vreme de 380 de ani până să-L întâlnească pe Hristos, umplându-se de Duhul Sfânt, pentru a-L primi pe Hristos”, a adăugat Preasfinţitul Părinte Timotei.

De sărbătoarea Întâmpinării Domnului, ierarhul a slujit la Catedrala Episcopală „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din Madrid.

Părintele Episcop le-a reamintit credincioşilor că toţi avem posibilitatea de a fi purtători de Hristos prin împărtășirea cu Trupul și Sângele Lui.

„Noi putem să-L primim pe Hristos în noi, prin Sfânta Împărtășanie. Sufletul celui care Îl vede pe Hristos, Îl simte pe Hristos, n-are cum să ceară altceva, decât să locuiască pururea cu Dumnezeu, să stea pururea în comuniune cu Dumnezeu”.

„Cei care trăiesc împreună cu Hristos nu se înfricoșează de moarte, ci o cer pentru a fi mai aproape de Hristos, pentru a-L vedea față către față. Când ne împărtășim cu Trupul și Sângele Lui să Îl lăsăm să lucreze în noi ca să înțelegem voia Lui pentru noi”, a îndemnat Preasfinţia Sa.

Foto credit: Episcopia Spaniei şi Portugaliei

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente