Episcopul Spaniei, la Mănăstirea Albac: Să ne gândim mereu la Dumnezeu

„Omul când păcătuiește nu are mintea limpede și din acest motiv trebuie să ne gândim mereu la Dumnezeu, a spus duminică Episcopul Timotei al Spaniei și Portugaliei.

Ierarhul a slujit la Mănăstirea Sfântul Proroc Ilie, Albac-Rogoz, din județul Alba.

La predică, el a făcut referire la Vindecarea demonizatului din ținutul Gherghesenilor, minune prezentată în evanghelia citită duminică.

„Diavolul a fost chinuit de simpla prezență a Mântuitorului Iisus Hristos. Este important pentru noi, creștinii, să știm că acolo unde locuiește Dumnezeu, diavolul nu poate să intre. Diavolul încearcă să îl posede pe om, să anuleze libertatea pe care Dumnezeu a dăruit-o omului” .

„Omul este făcut ca în el să se sălășluiască Duhul Lui Dumnezeu, iar atunci când Duhul Lui Dumnezeu nu se odihnește într-un om, atunci facem loc celui rău, care nu așteaptă, el nu este leneș, imediat încearcă să-l stăpânească” .

„În spatele fiecărui păcat este un diavol. Dacă noi ne hrănim sufletele cu păcate, îl lăsăm pe diavol să ne anuleze libertatea, îl lăsăm să ne posede. Demonizatul din Gadara era gol și trupește, dar gol și sufletește, pentru că nu se închina Lui Dumnezeu. Diavolul încearcă să-l devieze pe om de la calea pe care ne-a arătat-o Hristos. Dacă iubim păcatul mai mult decât pe Hristos, diavolul pune stăpânire pe noi și ne golește sufletul de tot harul lui Dumnezeu” , a spus Preasfinția Sa.

Foto credit: Episcopia Spaniei și Portugaliei

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente