Episcopul Spaniei a liturghisit în biserica din Nazaret pictată de trei iconari bucovineni

Preasfinţitul Părinte Timotei a oficiat duminică Sfânta Liturghie în biserica „Buna Vestire” din Nazaret, informează Episcopia Spaniei şi Portugaliei. Lăcaşul de cult, care datează din 1750, a fost pictat de trei iconari români, fraţii Mihail, Gavriil şi Nicolae Moroşanu.

Părintele Episcop Timotei a liturghisit împreună cu Mitropolitul Chiriacos al Nazaretului. După slujbă, Preasfinţia Sa a participat la o masă organizată de comunitatea ortodoxă arabă din Nazaret. Ierarhul a ţinut un discurs în cadrul festivităţilor.

Sâmbătă seara Preasfinţia Sa a fost primit de Înaltpreasfinţitul Părinte Chiriacos la reşedinţa mitropolitană unde au discutat despre misiunea Bisericii Ortodoxe Române în diaspora.

Preasfinţitul Părinte Timotei se află într-un pelerinaj tematic de 10 zile în Ţara Sfântă, împreună cu 23 de clerici din Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale şi Meridionale.

Pelerinajul este un adevărat studiu biblic susţinut de părintele profesor Vasile Mihoc de la Facultatea de Teologie din Sibiu.

Biserica Buna Vestire din Nazaret

Biserica a fost construită pe locul unui lăcaş de cult bizantin care data din secolele VI-VII.

Pentru o perioadă, Biserica a ajuns în purtarea de grijă a franciscanilor, însă din anul 1741 a revenit în proprietatea Patriarhiei Ierusalimului.

Din absida nordică a bisericii coboară şapte trepte până la paraclisului Izvorului Maicii Domnului, împodobit cu mozaic în jurul anului 1750. În jurul izvorului, ce curge de sub altar, se află mai multe candele şi icoane ale Maicii Domnului.

Foto credit: Episcopia Spaniei şi Portugaliei

Comentarii Facebook


Știri recente