Episcopul Sofronie a vizitat copiii internați în spitalul din Băile 1 Mai

Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei a vizitat duminică copiii internați la Spitalul clinic de recuperare medicală – secția de copii din localitatea bihoreană Băile 1 Mai.

Ierarhul s-a întâlnit cu conducerea spitalului și i-a binecuvântat pe toți cei 100 de copii aflați în unitatea medicală.

Preasfințitul Părinte Sofronie a vorbit copiilor și tuturor celor prezenți despre importanța sănătății trupești și sufletești:

„Toți copiii din lumea aceasta, dar în special voi, cei aflați aici, meritați tot ce este mai bun pe pământ, dar mai întâi de toate sănătate. De aceea, ne rugăm Bunului Dumnezeu sa vă dăruiască în special vouă, dragi copii, care vă tratați aici, sănătate deplină.”

Preasfinția Sa a felicitat cadrele medicale și întregul personal care își desfășoară activitatea în spitalul de recuperare.

„Dorim să fie cât mai puțini copii care au nevoie de ajutorul dumneavoastră, știind în același timp că toți cei pe care îi tratați și ale căror progrese le vedeți zi de zi vă sunt lumină și far călăuzitor pentru tot ceea ce ați făcut și aveți de făcut mai departe.”

La final, au fost împărțite daruri pentru fiecare copil internat, iar ierarhul și preoții din Protopopiatul Oradea au donat o sumă de bani pentru renovarea centrului.

Istoricul spitalului

Spitalul clinic de recuperare medicală – secția de copii din localitatea bihoreană Băile 1 Mai a fost construit în anul 1842.

La mijlocul anilor 1950, clădirea a fost transformată în sanatoriu pentru copii, iar din anul 1992, funcţionează ca secţie a Spitalului de Recuperare Medicală Băile Felix, în care sunt internaţi copii şi tineri până în 26 de ani.

Secţia are 110 locuri pentru copii şi 20 locuri pentru însoţitori. Perioada de spitalizare şi tratament este de 21 zile/serie, internarea se face pe serii, alternativ fete-băieți.

Foto credit: Episcopia Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente