Episcopul Siluan al Ungariei și-a cinstit ocrotitorul spiritual la Mănăstirea Văcăreștii Noi

Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul ortodox român al Ungariei, a slujit, de Sfântul Siluan Athonitul, la Mănăstirea Văcăreștii Noi din județul Constanța.

Episcopul Ungariei îl are ocrotitor spiritual pe Sfântul Siluan Athonitul. De ziua onomastică, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie la mănăstirea constănțeană.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic al așezământului monahal.

La finalul slujbei, ierarhul a primit un buchet de flori ca dar din partea obștii monahale.

La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Siluan a vorbit în predica sa de însemnătatea Mănăstirii Văcăreștii Noi.

„Am sărbătorit pe Sfântul Siluan Atonitul la Mănăstirea Văcăreștii Noi, care se ridică de doi ani și care împlinește un ideal istoric adică aduce din nou la ființă o mănăstire foarte importantă și atât de cunoscută și de frumoasă din București. Pe de altă parte împlinește gândul și dorința Părintelui Iustin Pârvu care a pătimit în vremuri grele, a încredințat ucenicilor lui să ctitorească o mănăstire atât de frumoasă aici (n. red. Constanța)”, a spus PS Siluan.

În momentul de față, Mănăstirea Văcăreștii Noi este în proces de construcție.

„Ne dorim ca orice credincios cu suferințe trupești sau sufletești care vine la Mănăstirea Văcăreștii Noi să aibă un loc unde poate înălța rugăciunea spre Dumnezeu, să caute mila lui Dumnezeu spre vindecarea sufletului și a trupului”, a spus Preotul Ștefan Mindea la Trinitas TV.

Așezământul monahal are hramurile „Sfânta Treime” și „Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia”.

Cei care doresc să contribuie la construcția Mănăstirii Văcăreștii Noi pot dona în conturile afișate pe site-ul oficial.

Foto credit: Trinitas TV.

Comentarii Facebook


Știri recente