Episcopul Siluan al Ungariei le-a vorbit tinerilor din Arad despre viața creștină și Sfintele Taine

Preasfințitul Părinte Siluan le-a vorbit miercuri studenților teologi din Arad despre profunzimea vieții creștine și despre Sfintele Taine.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – Arad și a avut loc în aer liber, în curtea Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea”, după slujba Vecerniei oficiată de Părintele Episcop.

Intitulată „Viața creștină și Sfintele Taine ca mijloace de dobândire a Împărăției lui Dumnezeu”, conferința a făcut parte din seria de manifestări organizate de ASCOR Arad în perioada Penticostarului.

Ierarhul le-a vorbit tinerilor despre importanța Sfintelor Taine în Biserică și despre rolul specific al acestora.

„Consider că este foarte important pentru credincioși și pentru tinerii noștri să descopere valoarea și profunzimea credinței Ortodoxe, a sfintelor slujbe și a celorlalte învățături ale Bisericii noastre, ale cărților de cult și de spiritualitate și, bineînțeles, să ajungă personal la o trăire a legăturii cu Iisus Hristos, pentru că aceasta este cea care pune începutul în ceea ce înseamnă dezvoltarea vieții noastre duhovnicești”, a declarat Preasfinția Sa pentru Trinitas Tv.

„Mulțumim încă o dată celor care au făcut posibilă întâlnirea noastră. Rugăm pe Bunul Dumnezeu să aibă grijă de toți: de această asociație și de credincioși și tinerii din această episcopie și din episcopia noastră și din toată Biserica Ortodoxă Română, oriunde ar trăi”, a adăugat ierarhul.

Pr. prof. Lucian Farcașiu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad, a adus mulțumiri Preasfințitului Părinte Siluan pentru cuvintele de învățătură și a apreciat inițiativa Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români din Arad.

„Seara aceasta a fost o seară minunată pe care am împărtășit-o cu toții, cu bucuria ierarhului invitat și a celor care s-au împărtășit de cuvântul atât de frumos, de duhovnicesc și de plin de înțeles teologic”.

Prima conferință din perioada Penticostarului a fost intitulată „Iosif cel preafrumos, model pentru tinerii de astăzi” și a fost susținută de Episcopul vicar Damaschin Dorneanul al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, în data de 4 iunie.

Foto: captură ecran Trinitas Tv


Știri recente