Episcopul Siluan al Ungariei l-a instalat pe noul paroh din Săcal

În Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, 27 februarie 2022, Episcopul Siluan al Ungariei Ungariei l-a instalat pe noul preot paroh al parohiei româneşti „Sf. Arh. Mihail și Gavriil și„Adormirea Maicii Domnului” din Săcal, Bihorul Unguresc.

 „De aproape 20 de ani, Părintele Iulian Lenghel a slujit ca preot misionar sau preot paroh în parohiile Șimian și Curtuișeni din Episcopia Oradiei”.

„Are o experiență bogată și datorită faptului că și-a desfășurat misiunea în rândul unor comunități mixte, româno-maghiare, așa încât este foarte potrivit și în ceea ce privește noua sa misiune de la Săcal, din Episcopia Ungariei”, a spus PS Siluan la momentul instalării.

Instalarea a avut loc după Sfânta Liturghie oficiată în biserica parohiei româneşti din Săcal. 

La predică, ierarhul a vorbit despre importanța faptelor omului, a milosteniei și a altruismului, dobândite prin relație personală cu Hristos Domnul, pentru a ne putea bucura de o viață frumoasă, bineplăcută lui Dumnezeu și semenilor noștri, aici pe pământ, dar și de un răspuns bun la Înfricoșătoarea Judecată a lui Hristos, de care va avea parte fiecare om și pe care este bine să îl pregătim așa cum se cuvine încă de aici, de pe pământ.

„De aceea, este foarte importantă credința creștină și justa apreciere a valorilor și a lucrurilor, dar și a relațiilor interpersonale, între oameni, pentru că ele sunt cele care determină dreapta judecată a lui Dumnezeu și ne aduc fericirea”.

„Iar surpriza cea mai mare a unor oameni, dar și ajutorul și bucuria lor este să știe că Hristos Domnul se identifică cu starea sufletească și cu nevoile fiecăruia, indiferent cât de lipsit sau de încercat ar fi el în viață”, a afirmat Preasfinţia Sa.

Foto credit: Episcopia Ungariei

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente