Episcopul Siluan a participat la hramul Mănăstirii Grabovaț din Ungaria

Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei, a oficiat duminică Sfânta Liturghie împreună cu Preasfințitul Părinte Lukijan, Episcopul Ortodox Sârb din Ungaria. Evenimentul a avut loc la Mănăstirea Grabovaț, unul din cele două locașuri ortodoxe sârbe din această țară.

„Ne-am bucurat împreună de Sfânta Liturghie și de toate darurile pe care Bunul Dumnezeu le revarsă asupra lumii întregi. Mai presus de toate, ne-am bucurat de comuniunea frățească inter-ortodoxă, care întotdeauna este un dar atât de mare pentru noi, creștinii ortodocși”, a afirmat Preasfințitul Părinte Siluan.

El a adăugat că această comuniune reprezintă un sprijin sufletesc și duhovnicesc în confruntarea credincioșilor cu problemele complexe ale lumii actuale.

„Aici, din acest loc, împreună cu Preasfințitul Siluan și cu credincioșii, ne-am rugat la Domnul să salveze lumea de pandemie”, a declarat și Părintele Episcop Lukijan pentru Trinitas TV, Televiziunea Patriarhiei Române. „Toți suntem în mâna Domnului și nimic nu putem face fără Dumnezeu.”

După Calendarul Iulian nerevizuit folosit de Biserica Ortodoxă Sârbă, duminica aceasta a fost sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, care este hramul Mănăstirii Grabovaț. Conform tradiției, clericii și credincioșii au înconjurat biserica în procesiune.

Foto credit: Youtube / Captură de ecran

Comentarii Facebook


Știri recente