Episcopul Siluan a participat la recepția de Ziua Națională a României la Ambasada din Budapesta

Episcopul Siluan al Ungariei a participat marți la recepția oferită de Ambasada României în Ungaria cu ocazia Zilei Naționale a României. Anul acesta se împlinesc 20 de ani de la semnarea Declarației de Parteneriat Strategic pentru Europa Secolului 21, între Guvernul României și Guvernul Republicii Ungare.

Evenimentul s-a desfășurat la Teatrul Național de Dans din Budapesta. La recepția oferită de Ambasada României au participat mai mulți Ambasadori și reprezentanți ai Statelor membre ale Uniunii Europene, români stabiliți în Ungaria, dar și reprezentanți ai acestora.

Programul artistic a debutat cu intonarea imnurilor de stat ale României, Ungariei și Uniunii Europene. Maestrul Constantin Sandu, Profesor de pian la Înalta Școală de Muzică și Arte din Porto, a interpretat mai multe piese de Franz Liszt, Paul Constantinescu, György Ligeti și George Enescu.

Domnul Ambasador Gabriel Șopandă a ținut un discurs în care a evocat importanța Zilei Naționale a României pentru românii din țară și din diaspora, dar și beneficiile Parteneriatului Strategic semnat de România și Ungaria pe 29 noiembrie 2002.

„De fiecare dată este o mare bucurie pentru noi să sărbătorim Ziua Națională a României, fie că trăim în țară sau dincolo de hotarele acesteia. Noi, aici în Ungaria, sărbătorim ziua națională prin participarea la programele organizate de reprezentanțele diplomatice ale românilor în Ungaria”, a spus PS Siluan la finalul evenimentului.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria

Comentarii Facebook


Știri recente