Episcopul Severinului a slujit de Sf. Pahomie cel Mare la hramul vechii Mănăstiri Crivelnic, reînființată în 2005

Episcopul Nicodim al Severinului și Strehaiei a slujit marți, de Sfântul Cuvios Pahomie cel Mare, la hramul Mănăstirii mehedințene Coşuştea – Crivelnic.

Vechea mănăstire Coşuştea – Crivelnic a fost înființată în timpul Sfântului Nicodim de la Tismana, prima atestare documentară datând din anul 1493, informează Episcopia Severinului și Strehaiei.

Așezământul a funcţionat însă până în secolul al XVIII-lea, când apare consemnată în Catagrafiile Mânăstirilor Oltene în rândul „capelelor” cu denumirea de ,,Sfânta Mânăstire Crivelnicul”.

Mănăstirea a fost reînființată în 2005 de Episcopia Severinului și Strehaiei și i-a fost oferit hramul ,,Sfântul Cuvios Pahomie cel Mare” (15 mai).

Episcopia urmărește prin redeschiderea acestei vetre monahale în locurile pitorești pe unde a trecut Sfântul Nicodim de la Tismana construirea un centru de spiritualitate și de întărire a activității misionare.

PS Nicodim la Hramul Mănăstirii Crivelnic. ©Episcopia Severinului și Strehaiei

Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată miercuri, 15 mai 2019, de Preasfințitul Părinte Nicodim împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de protopsalții Catedralei Episcopale din Drobeta-Turnu-Severin.

Foto credit: Episcopia Severinului și Strehaiei

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…