Episcopul Severinului a slujit de Sf. Pahomie cel Mare la hramul vechii Mănăstiri Crivelnic, reînființată în 2005

Episcopul Nicodim al Severinului și Strehaiei a slujit marți, de Sfântul Cuvios Pahomie cel Mare, la hramul Mănăstirii mehedințene Coşuştea – Crivelnic.

Vechea mănăstire Coşuştea – Crivelnic a fost înființată în timpul Sfântului Nicodim de la Tismana, prima atestare documentară datând din anul 1493, informează Episcopia Severinului și Strehaiei.

Așezământul a funcţionat însă până în secolul al XVIII-lea, când apare consemnată în Catagrafiile Mânăstirilor Oltene în rândul „capelelor” cu denumirea de ,,Sfânta Mânăstire Crivelnicul”.

Mănăstirea a fost reînființată în 2005 de Episcopia Severinului și Strehaiei și i-a fost oferit hramul ,,Sfântul Cuvios Pahomie cel Mare” (15 mai).

Episcopia urmărește prin redeschiderea acestei vetre monahale în locurile pitorești pe unde a trecut Sfântul Nicodim de la Tismana construirea un centru de spiritualitate și de întărire a activității misionare.

PS Nicodim la Hramul Mănăstirii Crivelnic. ©Episcopia Severinului și Strehaiei

Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată miercuri, 15 mai 2019, de Preasfințitul Părinte Nicodim împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de protopsalții Catedralei Episcopale din Drobeta-Turnu-Severin.

Foto credit: Episcopia Severinului și Strehaiei

Comentarii Facebook


Știri recente