Episcopul Sebastian: Dumnezeu nu stă izolat undeva „în larg”, după cum cred unii

Episcopul Sebastian a semnalat în cel mai recent cuvânt că, potrivit Evangheliei din Duminica a 9-a după Rusalii, „Dumnezeu nu stă izolat undeva în larg, după cum cred unii, că Se află undeva departe, neinteresându-L prea mult viața noastră personală, cu faptele ei bune sau rele și neluând seama la fiecare dintre noi”. 

„Evanghelia îi contrazice pe toți aceia care văd în El un Dumnezeu îndepărtat, necunoscut ori impersonal. Nălucă li s-a părut și ucenicilor, în prima fază! Himeră li se pare unora, în general! Entitate indefinită ori simplă energie altora. Ba chiar o utopie, zic unii, în necredința lor!”, a atras atenţia Episcopul Slatinei şi Romanaţilor.

Ierarhul a amintit că Dumnezeu este Părintele, Stăpânul şi Prietenul nostru Care ne oferă suport în drumul spre mântuire.

„Crezul nostru, însă, ne spune că Dumnezeu este PĂRINTELE Care ne învață să mergem, să străbatem marea și furtunile acestei vieți, Care ne sprijină și ne dă mână de ajutor ca lui Petru, Care ne ridică din valurile deznădejdii și ale căderilor de tot felul”.

„Speranța noastră, ascultând evanghelia, ne asigură că Dumnezeu este Ființă și Persoană, deopotrivă Stăpân și Prieten, capabil și, în același timp, gata de a relaționa cu noi, dornic de a ne îndruma și a ne ajuta să ajungem la limanul cel lin al salvării și mântuirii noastre”.

Episcopul Sebastian îşi încheie mesajul cu o întrebare valabilă pentru fiecare dintre noi: „Tu ai învățat să mergi pe marea acestei vieți?…”.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu


Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica & @BasilicaPhotos

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro!

Comentarii Facebook


Știri recente