Episcopul romano-catolic emerit de Padova, Antonio Mattiazzo, a vizitat Patriarhia Română

Eminența Sa Antonio Mattiazzo, Episcop romano-catolic emerit de Padova, Italia, a vizitat miercuri Patriarhia Română.

Preafericitul Părinte Patriarh l-a primit pe Episcopul romano-catolic în Salonul „Teoctist Patriarhul” al Reședinței Patriarhale.

Episcopul romano-catolic emerit Antonio Mattiazzo a amintit bunele relații pe care le are cu teologii ortodocși români, întrucât numeroși studenți și cercetători din țara noastră au primit burse de studiu la Padova, un important centru cultural și universitar al Italiei, conform Ziarului Lumina.

„Mulțumesc Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru că mi-a acordat această audiență. Ne-am cunoscut încă de pe vremea când era Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Datorită Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, cu care am avut o relație foarte bună din punctul de vedere al teologiei, spiritualității și misiunii, s-au putut face anumite întâlniri pentru a arăta deschiderea pe care Preafericirea Sa o are în vederea acestei legături creștine”, a declarat Episcopul romano-catolic.

„Datorită acestei relații s-au continuat oferirea de burse de studiu și găzduirea unor teologi ortodocși români. Legăturile avute cu Biserica Ortodoxă Română au continuat odată cu venirea multor români în Occident, o parte stabilindu-se în Italia, unde le-am oferit găzduire, biserici și locuri în care să se roage. Astfel, s-a arătat legătura de unitate și de dragoste frățească pe care am dezvoltat-o față de Biserica Ortodoxă Română și față de poporul român. De aceea, de fiecare dată revin în România cu bucurie și mă simt ca acasă”, a mărturisit Eminența Sa Antonio Mattiazzo.

Foto credit: Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu


Știri recente