Episcopul Român din Spania la Catedrala Episcopiei Reformate de Comuniune Anglicană din Madrid

Răspunzând invitației organizatorilor Săptămânii de Rugăciune Ecumenică din Madrid, Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, a asistat marți seara, 24 ianuarie 2012, la Vecernia oficiată în Catedrala Episcopiei Reformate de Comuniune Anglicană din Madrid.

Ceremonia, care a început la ora 20.00, a fost prezidată de Episcopul Rvdmo D. Carlos Lopez, cu participarea mai multor clerici și pastori ai unor confesiuni creștine, alături de clerul catedralei episcopale.

Potrivit episcopiaspanieiportugaliei.es, Preasfințitul Episcop Timotei a fost cel care a prezentat cuvântul de învățătură, în care, pornind de la citatul ales ca temă de meditație pentru anul acesta: „Nu toți vom muri, dar toți ne vom schimba” (I Corinteni 15, 51), a reliefat profunda semnificație teologică a acestei afirmații, din perspectiva eshatologiei creștine.

„Schimbarea noastră se poate face numai în Hristos și cu Hristos și începe cu botezul care este moarte și înviere cu Hristos. Sfântul Ioan Gură de Aur spune că „Noi, creștinii, am murit de o îndoită moarte, deci să așteptăm o îndoită înviere”, prin urmare trebuie să trecem printr-o îndoită moarte și printr-o îndoită înviere”, a argumentat Părintele Episcop Timotei.

La seara ecumenică de la Catedrala Reformată din Madrid, inclusă în programul Săptămânii Internaționale de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, Preasfinșitul Părinte Episcop Timotei a fost însoțit de secretarul administrativ al episcopiei, părintele diacon Claudiu Nicoară. Evenimentul ecumenic se desfășoară în perioada 18-25 ianuarie.

Comentarii Facebook


Știri recente