Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord a conferenţiat la Sibiu

Preasfinţitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, a conferenţiat luni, 28 martie 2016, la Sibiu, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului. În prelegerea despre Maica Domnului, Preasfinţia Sa a vorbit despre rolul Sfintei Fecioare în viaţa duhovnicească a fiecărui credincios.01

Conferinţa a avut loc ieri, 28 martie, în Aula „Mitropolit Ioan Meţianu” a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu. Tema a fost „Maica Domnului, modelul vieţii creştine”, iar la eveniment au fost prezenţi Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, Înaltpreasfinţitul Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, preoţi, studenţi şi credincioşi.

În debutul întâlnirii, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu l-a prezentat pe Preasfinţitul Părinte Episcop Macarie ca un misionar român printre scandinavi, un slujitor cu zel şi un apărător al credinţei ortodoxe pe tărâmul nordic al Europei.

În prelegerea sa despre Maica Domnului, Preasfinţia Sa a vorbit despre rolul Sfintei Fecioare în viaţa duhovnicească a fiecărui credincios.

“Ne întărim duhovniceşte pe calea nevoinţei în urcuşul luminos spre Înviere, având-o ca model şi rugătoare pe Maica Domnului, în care se întrupează toate virtuţile. Taina Maicii Domnului este în strânsă legătură cu Taina Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Mă bucur că şi la această împărtăşire din harul Maicii Domnului ne-am întărit duhovniceşte cu toţii”, a spus Părintele Episcop.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi din România (ASCOR), filiala Sibiu.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente